Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

ΤΟΥΡΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:15 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ:3-6 περίπου ώρες



ΥΛΙΚΑ:
500 γρ. κουβερτούρα
500 γρ.κρέμα γάλακτος
300 γρ.γάλα(1 ποτήρι)
1 σφηνάκι κονιάκ
5 σοκοφρέτες
1 κουτί πουράκια(caprice)

ΚΑΙ ΤΩΡΑ,

Η ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το γάλα και λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα σε αυτό.Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ.Ρίχνουμε το μίγμα γάλα-κουβερτούρα στη σαντιγύ και ανακατεύουμε ώστε να σχηματιστεί μια μους.Μετά ψιλοκόβουμε τις γκοφρέτες με μαχαίρι,τις στρώνουμε σε φόρμα-τσέρκι και τις ραντίζουμε με το κονιάκ.Από πάνω ρίχνουμε τη μους.Κόβουμε τα πουράκια στη μέση και τα βάζουμε γύρω γύρω.Τέλος,το βάζουμε στην κατάψηξη για αρκετές ώρες, μέχρι να παγώσει καλά.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ:ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ,ΑΠΛΑ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ!!

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΔΡΟΣΗΣΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΓΙΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ή ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

και μην ξεχνάτε να λέτε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας!!

ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΑΠΟΛΑΥΣΤΗΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ!!!
ΓΕΥΣΤΙΚΑ ΠΑΓΩΤΑ,ΤΟΥΡΤΕΣ,ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ 0 ΧΡΟΝΟ!!!