Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

CHEESE CAKE

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:20-25 λεπτά
ΧΡΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΩΣΕΙ:1-2 ώρες


ΥΛΙΚΑ:
1)2 πακέτα μπισκότα (πτι μπερ)
2)250 γρ. βούτυρο
3)μαρμελάδα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
1)200 γρ. φιλαδέλφεια
2)1 ζαχαρούχο
3)1 μόρφατ σαντιγύ(μεταλλικό κουτί)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε τα μπισκότα.Μόλις γίνουν κομματάκια,το σταματάμε.Λιώνουμε το βούτυρο.Το ρίχνουμε στα μπισκόταΤο βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να γίνει η κρέμα.
Φτιάχνουμε την κρέμα.Σε ένα ταψί ρίχνουμε το μίγμα μπισκότο-βούτυρο,απο πάνω την κρέμα και μετά την μαρμελάδα.Και στο ψυγείο.

Χρήσιμες συμβουλές:Το βούτυρο να είναι σκληρό.(όχι σοφτ)

ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΥΧΙΑ!

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

ΥΛΙΚΑ:

1)250 γρ. φυστικοβούτυρο
2)1 ζαχαρούχο
3)1 κρέμα γάλακτος
4)1 σακουλάκι σταγονες σοκολάτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος με το ζαχαρούχο για 5 λεπτά στο μίξερ.Μετά ρίχνουμε το φυστικοβούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.Τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας.Το βάζουμε σε ένα μεγάλο πλαστικό τάπερ και στην κατάψυξη για 10-12 ώρες.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010

Μηλόπιτα

Υλικά:

1.125γρ. βούτυρο

2.1και3/4 της κούπας ζάχαρη

3.4 αυγά

4.1 κουταλ. του γλυκού μπέικιν

5.1 κούπα αλεύρι

6.2 βανίλιες

7.λίγη κανέλλα

Εκτέλεση:

Αλείφουμε το βούτυρο στο ταψί,ρίχνουμε τα 3/4 της κούπας ζάχαρη,βάζουμε τα μήλα σε ροδέλλες και απο επάνω ρίχνουμε τα κανέλλα

Για το χυλό:

Χτυπάμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τα αυγά,ρίχνουμε το αλεύρι,το μπέικιν και βανίλια.

Τέλος ρίχνω το μίγμα πάνω στα μήλα και ψήνω στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.Μόλις ψηθεί το αναποδογυρίζω.

Καλή επυτυχία!